Seznam alergenů
publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU
- Obiloviny – obsahující lepek – výrobky z nich
- 1/1 pšenice
- 1/2 žito
- 1/3 ječmen
- 1/4 oves
- 1/5 špalda
- 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy
- Korýši – výrobky z nich
- Vejce – výrobky z nich
- Ryby – výrobky z nich
- Podzemnice olejná (arašídy) – výrobky z nich
- Sojové boby (soja) – výrobky z nich
- Mléko – výrobky z nich
- Skořápkové plody – výrobky z nich
- 8/1 mandle
- 8/2 lískové ořechy
- 8/3 vlašské ořechy
- 8/4 kešu ořechy
- 8/5 pekanové ořechy
- 8/6 para ořechy
- 8/7 pistácie
- 8/8 makadamie
- Celer – výrobky z něj
- Hořčice – výrobky z ní
- Sezamová semena (sezam) – výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany
- v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
- Vlčí bob (lupina) – výrobky z něj
- Měkkýši – výrobky z nich