Vyhledat

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
24
Jídelníček 24. 2. - 28. 2. 2025
25 26
Taneční
27 28 1 2
3
Jídelníček
4 5
Masopust v družině
6 7 8 9
10
Jídelníček 10. 3. - 14. 3. 2025
11 12
Výprava za pokladem (ŠD)
13 14
Divadelní představení v Chrudimi (1. ročník)
Divadelní představení v Chrudimi - 1. třída
15 16
17
Jídelníček 17. 3. - 21. 3. 2025
18
4.třída - exkurze do Prahy
19
Vítání jara (ŠD)
20 21 22 23
24 25
Možnost návštěvy 1. třídy a školy (7:40-10:30)
26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU

  1. Obiloviny – obsahující lepek – výrobky z nich
    • 1/1 pšenice
    • 1/2 žito
    • 1/3 ječmen
    • 1/4 oves
    • 1/5 špalda
    • 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy
  2. Korýši – výrobky z nich
  3. Vejce – výrobky z nich
  4. Ryby – výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) – výrobky z nich
  6. Sojové boby (soja) – výrobky z nich
  7. Mléko – výrobky z nich
  8. Skořápkové plody – výrobky z nich
    • 8/1 mandle
    • 8/2 lískové ořechy
    • 8/3 vlašské ořechy
    • 8/4 kešu ořechy
    • 8/5 pekanové ořechy
    • 8/6 para ořechy
    • 8/7 pistácie
    • 8/8 makadamie
  9. Celer – výrobky z něj
  10. Hořčice – výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) – výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany
    - v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) – výrobky z něj
  14. Měkkýši – výrobky z nich